Menu
planeten-apotheek

Synchronisatie en herhaalservice

Synchronisatie en herhaalservice

Wat is het?

Wanneer u meerdere geneesmiddelen gebruikt is het prettig wanneer u niet steeds elk middel apart hoeft te herhalen, maar dit voor alle geneesmiddelen tegelijk kunt doen. In één keer dus!

Hoe werkt het?

Allereerst meldt u aan de Planeten Apotheek dat u belangstelling heeft.

Het begin
U krijgt van ons een overzicht met alle geneesmiddelen die u gebruikt. Thuis telt u, éénmalig, per geneesmiddel alle tabletten die u nog in huis heeft en noteert dat aantal op het overzicht. Noteer ook de datum waarop u geteld heeft. Dit overzicht neem u mee naar de apotheek. Dan volgt een intake gesprek. Mocht u het lastig vinden uw tabletten zelf te tellen, dan kunnen wij u daarbij helpen.

Wanneer het eerste geneesmiddel bijna op is krijgt u voor dat geneesmiddel een aanvulling op alle andere geneesmiddelen, zodat al uw medicijnen de volgende keer tegelijk op zullen zijn.

Het vervolg

Wij berichten u op het moment dat uw geneesmiddelen bijna op zijn, zo nodig bespreken we met u wat u nodig heeft en of er wijzigingen zijn. Vervolgens verzorgen wij voor u de aanvraag bij uw huisarts. Volgens afspraak kunt u daarna uw medicijnen in de apotheek ophalen of worden ze thuis bezorgd.

Aanvraag periodes

In de meeste gevallen zullen wij op uw overzicht de hoeveelheden van uw geneesmiddelen vermelden voor een periode van 3 maanden. Mocht u uw geneesmiddelen liever voor 1 of 2 maanden willen ontvangen, zullen wij dat, na overleg met de arts, honoreren.

Wijzigingen in uw medicatie

Wanneer u een nieuw geneesmiddel krijgt, verlopen de eerste en tweede uitgifte volgens de bekende spelregels. Bij een derde uitgifte zullen wij een hoeveelheid meegeven, zodanig dat ook dat geneesmiddel met uw andere geneesmiddelen gelijk loopt.

Rust en slaapmiddelen

Aangezien dit soort middelen vaak een ander soort begeleiding van uw arts vraagt dan andere geneesmiddelen, heeft de huisarts aangegeven daze middelen niet zonder meer te herhalen. Indien u dit soort middelen gebruikt, dient u dit middel bij de huisarts te herhalen.
Indien u van een bepaald geneesmiddel nog voldoende in huis heeft, kunt u dit aangeven wanneer u van ons een bericht krijgt dat wij uw geneesmiddelen gaan bestellen.

Voor wie?

Onze synchronisatie en herhaalservice is voor iedereen die één of meerdere chronische  medicijnen gebruikt.

Waarom?

  • voor uw gemak
  • voor een beter overzicht, voor u, uw arts of specialist.
  • een hulpmiddel bij het goed innemen van geneesmiddelen
  • voor ons gemak, zo hebben wij inzicht wat er nodig is of besteld moet worden

Heeft u interesse? Heeft u opmerkingen? Heeft u vragen?

Kom gerust eens langs, mail naar info@planetenapotheek.nl of bel 0184-681569